АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОБСЪДИ ПРИОРИТЕТИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ЕС С МАРИО МОНТИ

премиерът Бойко Борисов и бившия италиански премиер Марио Монти
10.10.2017 / 14:02

Министър-председателят Бойко Борисов запозна бившия италиански премиер Марио Монти с приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщи пресслужбата на кабинета.

Монти, който има богат опит в европейската политика, е в София за участие в конференция "Бъдещето на Европа и българската перспектива", се посочва в прессъобщението.

Италианският политик е дал пълната си подкрепа за приоритетите на българското председателство, свързани със сигурността, продължаване на кохезията и увеличаване на конкурентоспособността.

Той е изтъкнал темата за Западните Балкани като особено важна.

По думите му България има възможността да отправи силно послание към Европа с организираната по време на нейното председателство Среща на върха за перспективата пред държавите от този регион.

Борисов е посочил, че страната ни залага на ясна и позитивна програма, ориентирана към бъдещето и към постигане на конкретни резултати.

Той е подчертал още, че европейските граждани очакват по-голяма сигурност, повишаване на заетостта и силно присъствие на ЕС на международната сцена и че Българското председателство има за цел да работи точно в тази посока.

Марио Монти е бил придружен от Ивайло Калфин, с когото са работили в Групата на високо равнище за собствените ресурси в Европейския съюз.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев