АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен
10.10.2017 / 10:20

От 7 до 22 октомври 2017г., в страните от ЕС, за пета поредна година ще се проведе Европейска седмица на програмирането.

С организирането й се цели да се повиши обществения интерес към програмирането, да се насърчат европейски граждани на различни възрасти да демистифицират дигиталните си умения и да научат повече за програмирането и изчислителното мислене – да придобият умения за открито сътрудничество, креативност и решаване на проблеми.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен и регионалните библиотеки в 19 български града /Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен и Хасково/ се включват в инициативите организирани в рамките на Европейската седмица на програмирането с поредица от безплатни семинари и обучения, които се организират със съдействието на Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки-България” и целят специалистите в тях да помогнат на много деца и младежи да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

Семинарите включват презентации за история на програмирането и програмните езици и представяне на възможностите за програмиране с робота Финч.

Децата ще се запознаят с програмния език Snap! за управление на робота. Snap! позволява лесно да е усвоят принципите на визуалното програмиране чрез работа с изображения, звуци и рисуване, дава свобода за моделиране на различни обекти от околната среда като по този начин обогатява културата на децата и развива творческото мислене и уменията за комуникация.

Специалистите от РБ ”Сава Доброплодни” ще организират 11 семинара за работа с робота Финч в гр.Сливен, както и в РБ ”Г.С.Раковски” - Ямбол, НЧ ”Просвета”- гр.Шивачево и библиотеката при НЧ ”Д.П.Сивков”- гр.Нова Загора.

За повече информация: тел.044/622441; 0886090712 Р.Петрова-Василева

източник:РБ ”Сава Доброплодни”

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев