АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН СЪБИРА В СОЧИ КОЛЕГИТЕ СИ ОТ ОНД И ЕВРАЗИЙСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА ОБЩНОСТ

Руският президент Владимир Путин
10.10.2017 / 09:45

Тази седмица руският президент Владимир Путин планира редица събития - две срещи на високо равнище, разговори с колеги, както и среща с предприемачи от Германия.

И всичко това ще се случи в Сочи, пише Российская Газета, цитирана от Фокус.

В сряда, 11 октомври, ще се проведе среща на високо равнище на ОНД и на Евразийската икономическа общност.

Ще пристигнат президентите на Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. "Киргизстан ще бъде представен на ниво министър-председател, тъй като президентът е активно ангажиран в подготовката на изборите, които ще се проведат на 15 октомври," посочил пред репортери помощникът на руския президент Юрий Ушаков.

На срещата в Сочи ще бъде разгледан въпросът за председателя на изпълнителния комитет на ОНД - очаква се с две години да се разширят правомощията на Сергей Лебедев.

Срещата на високо равнище на Евразийската икономическа общност ще се проведе в тесен и в разширен състав.

Дневният ред включва обсъждането на цифровата политика до 2025 г., задълбочаването на сътрудничеството с търговските и икономическите партньори, поканата на Молдова за отделни събития в Евразийската икономическа общност.

На 12 октомври, Путин ще остане в Сочи и ще се срещне с представители на бизнес средите в Германия.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев