АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ОТ “ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“-СЛИВЕН НА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ И АВТОБУСИ

 “Пътна полиция”
09.10.2017 / 14:05

Акцията е по линия на TISPOL и се провежда от 9 до 15 октомври

Във връзка с членството на Република България в европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL и съгласно приетия план за провеждане на полицейски операции от 09.10.2017 г. до 15.10.2017 г. на територията на всички държави-членки ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите се налагат поради факта, че при възникване на тежко пътно произшествия с участието на товарни автомобили, последиците и броя на убитите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки пътни инциденти.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се извършват от съвместни екипи между служители на “Пътна полиция” и Регионалните дирекции “Автомобилна администрация”.

Водачите ще бъдат проверявани за употреба на алкохол и упойващи вещества, документи на водачите и превозвания товар, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, валиден винетен стикер и други.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев