АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ

НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ
09.10.2017 / 11:36

ТОЗИ ПЪТ БЕЗ КОМПРОМИС

Двата основни синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа” днес свикват стачните си комитети, за да обсъдят предстоящи протестни действия срещу ниските доходи.

Макар и късно, се поставят такива важни проблеми като: вдигането на минималната работна заплата и пенсиите, за необлагаем праг на най-ниските доходи, за редовно изплащане на работните възнаграждения, за това да не пада класът за прослужено време.

Избираме между неолибералната пустиня и достойния живот!

Ще бъде ли тази синдикална инициатива реален камък в блатото, или статуквото ще остане непокътнато?

Важно е, когато са казали „А”, профсъюзите да кажат и „Б”, да стигнат и до „Я” – смел и мащабен национален протест за достоен живот.

Зовът за справедливост не вреди на стабилността, той ще е мощен глас за промяна, който трябва да прозвучи в дните на българското европредседателство.

Зависи от широките маси, от милионите българи: дребен бизнес, наемни служители, работещи бедни, пенсионери, учащи, които е време да потърсят социалните си права. Само ако чуят вика и усетят силата на хората, институциите ще разберат, че държавата трябва да влезе в социалната си функция, а бизнесът да разбере най-сетне, че с гладни и унижени работници модерна икономика не се гради.

Време е едрият капитал да осъзнае и понесе социалната си отговорност, защото на народа му писна да вижда как с неговия труд шепа новобогаташи строят палати у нас и в чужбина, яхти, лимузини и любовници, а създателите на благата ще работят до гроб (при настоящата пенсионна реформа това не е хипербола!) за жълти стотинки, унизени и притеснени за утрешния ден, за бъдещето на децата си.

На хората им писна правителствената пропаганда да тръби от сутрин до вечер за големите успехи на властта, а да не усещат този „ръст” в джоба си, защото (ако изобщо го има) си го разпределят местните и национални шуробаджанашки мафии.

Време е за протест в името на достойния живот – всички заедно, без разлика на партия, синдикат, регион, етнос и вяра.

Само единни и смели ще променим живота си!

Автор:Теофан Германов

източник:Zemia-news.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев