АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В СЛИВЕН ЗАПОЧВА СЕДМИЦАТА НА ДОНОРСТВОТО

сърце-символ
09.10.2017 / 11:00

От днес до 15 октомври в Сливен ще се проведе информационно-разяснителна кампания в подкрепа на донорството.

Това съобщиха за Радио "Фокус" от Обществения съвет за подкрепа на донорството /ОСПД/ – Сливен, – организатор на събитията.

Под мотото „Частица от теб може да бъде за някого целия свят!“, ще се отдаде почит към паметта на донорите и изрази благодарност към техните близки.

В продължение на три дни- 9-11 октомври, членове на ОСПД-Сливен, ще се срещнат с ученици от няколко сливенски училища, където ще представят информационно-разяснителни презентации в подкрепа на донорството.

Като част от кампанията на 10 октомври от 10:00 ч. до 12:00 ч., пред сградата на Община Сливен, ще бъде изнесен щанд, където доброволци от младежката организация на БЧК –Сливен, доброволци към Младежки дом – Сливен, и хора, чакащи трансплантация и трансплантирани ще раздават информационни материали, ще разговарят с гражданите.

По данни на Изпълнителна агенция по трансплантация – ИАТ към септември тази година, 1129 българи са в листата на чакащи за животоспасяваща трансплантация.

Донорството е благородно дело.

Трансплантацията спасява хора от мъки.

Животът на здрави хора може да се обърне за един ден и те да влязат в листата на чакащите.

Никой не е застрахован.

Чакащите не оцеляват дълго.

След няколко години чакане, организмът на пациента е толкова пострадал от живото поддържащото лечение, че е вече късно за трансплантация.

Целите на кампанията са: насърчаване на обсъжданията, свързани с темата и предоставяне на информация за донорството и трансплантацията на органи на обществеността;да се насърчи донорството и донорството да стане част от културата на българина.

източник:Обществения съвет за подкрепа на донорството

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев