АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ИНИЦИАТИВАТА НА „В И К“ – СЛИВЕН ЗА РАБОТА С РОМИТЕ ПРОДЪЛЖАВА В С. ТОПОЛЧАНЕ

„ВиК“ – Сливен
09.10.2017 / 09:45

На 10 октомври /вторник/ 2017 г., в ромската махала на село Тополчане ще се проведе среща на ръководството на „В и К“ – Сливен с потребителите на водни услуги от квартала. Тополчане е второто село след Крушаре, където се разгръща инициативата на „В и К“ – Сливен за работа с ромското население.

Срещата ще се състои от 18 ч., в евангелската църква на ромската махала до Спортното игрище.

Отправна точка на разговора ще бъде разясняването на правата и задълженията на водното дружество и потребителите на водни услуги.

Според управителя инж. Севдалин Рашев, правилата са свързани със задължението на водния оператор да доставя годна за пиене вода в нужните количества и задължението на ромите да плащат редовно изразходената вода.

Целта е да бъдат обсъдени основни въпроси от взаимоотношенията между водното дружество и потребителите на водни услуги от ромския квартал.

Присъстващите могат да поставят пред ръководството на „В и К“ - Сливен и лично пред неговия управител важните за населеното си място проблеми, свързани с водоснабдяването.

Инж. Севдалин Рашев изрази надежда, че полезният ход в с. Крушаре ще се мултиплицира в Тополчане и други големи села на Сливенска област с компактно ромско население.

Срещата се провежда със съдействието на кмета на с. Тополчане Петър Илиев.

Данните сочат, че най-големите длъжници на водното дружество в селския район на община Сливен са селата Крушаре, Тополчане, Селиминово, Самуилово, Гергевец, Горно Александрово, Злати войвода, Младово, Чинтулово.

източник:Вик-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев