АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЮНЕСКО ЗАПОЧВА ГЛАСУВАНЕ ЗА НОВ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР

генералният директор на организацията Ирина Бокова
09.10.2017 / 09:00

Способността да набира средства и да бъде обединяваща личност са главните изисквания за един ръководител на ЮНЕСКО, заяви генералният директор на организацията Ирина Бокова, цитирана от ДПА.

"Тази организация е мечта за света, но е изправена пред финансови и политически проблеми", каза пред в. "Монд" Бокова, чийто мандат изтича.

Изпълнителният съвет на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура ще започне от утре да гласува за приемник на Бокова.

Седем страни предложиха кандидати за поста, включително Франция, Китай, Виетнам, Азербайджан, Египет, Катар и Ливан.

Важно предизвикателство за човека, който ще бъде избран да оглави организацията, ще е "да ограничи свръхполитизирането на на работата му", което "възпрепятства постигането на целите", написа ливанската кандидатка Вера ел Хури Лакьой в изявление към кандидатурата си.

Първият тур от гласуването е утре.

Ако никой кандидат не събере необходимото мнозинство от 58 членове на Изпълнителния съвет, гласуването ще продължи през седмицата с още четири тура. Победителят след това трябва да бъде утвърден с гласуване на общата конференция на всички страни членки на 10 ноември.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев