АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛЕДНА ТОЧКА

ГЛЕДНА ТОЧКА
06.10.2017 / 10:20

СТИГА ШУТОВЕ В ПАРЛАМЕНТА

Измина вече половин година от началото на 44-ия парламент, а той с нищо досега не е доказал, че е от полза на народа и кове закони, които да помагат за добруването му.

За сметка на това, скандали бол, а някои депутати се изживяват като актьори и сами себе си превръщат в шутове.

Думата «шут» означава смешник, палячо, лаладжия, шегобиец, клоун.

Поредната клоунада се състоя при дебатите по темите «Кой кум, кой сват» и «Досиета на другия бряг», които преминаха при изключително циничен език, сякаш дискутират хамали, а не народни избраници.

Та в цялата тази клоунада ни в клин, ни в ръкав бяха замесени и Строителните войски, които вече близо 20 години са в небитието, благодарение и на хора като тъмносиния талибан Спас Гърневски, превърнал се днес във верен гербаджия.

На 15 септември 2000 г. уникалната организация, създадена от Александър Стамболийски, бе разбита с мотивите, че била като концлагер, забравяйки, че нито цар Борис ІІІ, нито пък БКП я закриха, защото просто тя бе нужна на България.

И това тя доказа с делата си.

А единствената цел на ликвидацията на Строителните войски бе те да се елеминират от пазара и да се разпродаде за жълти стотинки огромното им имущество, както и стана. Десет години от живота ми минаха с тази организация.

Виждал съм как одърпани цигани прекрачваха казармените портали, за да вземат за първи път лъжица в ръцете си, да се нахранят за първи път в живота си с три манджи на обяд, да спят на бели чаршафи, да се научат яко да въртят мистрията, та като излязат в цивилизацията, да имат занаят в ръцете си, а не да тръгнат по лошия път, както става днес.

За съжаление, днес това е само минало.

И затова не приемам, че социалистът Славчо Велков иронизира Строителните войски, след като и той като мен е носил офицерски пагон на раменете си.

Вярно, беше в афект от просташкото държание на Антон Тодоров, но думите му за извращенията в армията не бяха коректни.

Такива имаше не само в Строителните войски, но и в бойните поделения, а и той е бил овластен да се бори с тях.

Не съм фен на Вежди Рашидов, но чест му направи като заяви от трибуната на парламента: «Аз съм бил в Строителни войски и съм построил Правец.

Много е обидно!».

Та затова нека депутатите да престанат да се заиграват със Строителните войски, защото народът няма да забрави съзидателното дело на хилядите трудоваци, докато подобни парламентарни «герои» утре никой няма да помни!

Автор:Петър ХАДЖИЕВ

източник:Zemia-news.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев