АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТИ БЕЗПЛАТЕН КАСТРАЦИОНЕН МАРАТОН СТАРТИРА В СЛИВЕН ТОЗИ УИКЕНД

кампания животни
05.10.2017 / 15:18

От 6 до 9 октомври, по случай Международния ден на животните, в гр. Сливен ще се проведе поредният маратон за кастрация на кучета и котки, организиран от международната организация за защита на животните Animal Spay Neuter International и техните партньори Romania Animal Rescue Inc.

В кампанията до момента са регистрирани 220 животни, както домашни любимци, така и дворни кучета и котки.

Това е пето гостуване на екипа като до момента в проведените 4 кампании са кастрирани 804 животни.

Интересът към маратона е огромен и за съжаление квотата от 200 операции отпускана за всяка кампания е недостатъчна да обхване всички желаещи.

Все повече стопани осъзнават, че кастрацията е акт на отговорност както към домашния любимец, така и към особено сериозния проблем с популацията от бездомни животни.

С кастрацията се предотвратяват различни заболявания както у женските така и в мъжките животни и същевременно с това се предотвратява появата на нежелани поколения, много от които се озовават на улицата.

В гостуващия екип са включени висококвалифицирани млади лекари, които в хода на маратона понякога извършват и доста по-сложни операции от рутинната кастрация. Техниката на кастрация, позната в професионалните среди като keyhole surgery, е минимално инвазивна и неизискваща постоперативни грижи - особено подходяща за дворни животни и скитащите животни, които се освобождават отново на следващия ден.

Кампаниите за безплатни кастрации се провеждат в гр. Сливен 2 пъти годишно, през март и октомври.

Операциите се финансират изцяло с дарения набирани в международен мащаб от благотворителната организация, изпрaщaщa лекaрския екип .

Зa всякa кaмпaния към тях се присъединявaт и доброволци от Британската общност в областта както и Сири Хелене Идсти от 4Stray dogs Норвегия.

В тази кампания като доброволец пристига и Сузи Гофредо Морис от САЩ, която е член на борда на директорите на RAR Inc Dba ASNI.

източник: Пресслужба - Община Сливе

Още снимки от новината

кампания животни
кампания животни
кампания животни

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев