АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КОСОВО ОТЛАГА ЧЛЕНСТВОТО СИ В ЮНЕСКО И ИНТЕРПОЛ

Косово
05.10.2017 / 11:35

Косовските власти обявиха в сряда, че отлагат за неопределен период от време подаването на молба за приемането на страната в културната агенция на ООН ЮНЕСКО и в международната организация за криминална полиция Интерпол.

По информация на сръбската агенция „Танюг“ става въпрос за закъснение, което е било координирано със САЩ и Големите четири от Западна Европа – Германия, Франция, Италия и Великобритания.

В съобщението на косовското министерство на външните работи се посочва също, че решението е взето като се имат предвид националните интереси на страната и с него се спомага за засилването на международните й позиции.

Забавянето също така цели да подобри сътрудничеството с партньорите на Прищина, спомагайки за мира в региона. „Членуването на Косово в регионални и международни организации, включително в ООН и неговите агенции, остава основна цел“, посочват властите цитирани от електронното издание на в. „Дневни аваз“.

Съобщението на външното министерство посочва също, че до момента Косово е част от над 60 регионални, европейски и световни организации и всяко едно членство е било съгласувано със „стратегическите и исторически съюзници на Косово – САЩ и ЕС“.

източник:БГНЕС

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев