АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

И КАНАДА ПРИЕ ЗАКОН "МАГНИТСКИ"

Канада
05.10.2017 / 11:25

Канадският парламент прие в сряда „Закон за жертвите на корумпирани чуждестранни правителства“, или „Закон Магнитски“, който е канадска версия на американския „Акт за върховенството на закона и отговорността на името на Сергей Магнитски", предаде ТАСС.

Както американският, така и канадският закон ще има глобално действие и ще наказва високопоставени корумпирани лица на чужди държави, които погазват човешки права, като ще им замразява авоари в канадски банки и ще им отказва визи.

Един от първите, които пожелаха да получат закрила по глобалния закон „Магнитски“, е бившият собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев, укриващ се от българското правосъдие в Сърбия.

Той се оплака през август от главния прокурор Сотир Цацаров и бившия си приближен Делян Пеевски, че газят човешките му права.

Пеевски контраатакува през септември, като нае адвокатска кантора да го защитава в САЩ срещу евентуални последици от демарша на Цветан Василев.

Канадските дебати показаха, че законът ще бъде насочен главно срещу управляващите среди в Русия, Венецуела, Иран, Виетнам и Мианма, които перат пари в Канада, нарушавайки правата на човека в своите държави.

Той бе подкрепен от всичките 277 депутати, присъствали в залата.

Камарата на общините се състои от 338 депутати.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев