АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ЕС УДЪЛЖИ СРОКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ НА ДОБРОВОЛЦИ

министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
05.10.2017 / 11:15

Всички млади хора, които искат да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, ще могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври, съобщиха от екипа.

Министър Павлова удължи с десет дни срока за подаване на документи по предложение на ръководството на СУ "Св. Климент Охридски".

Мотивът е, че много студенти имат интерес да се включат в провеждане на председателството, но заради лятната ваканция не са могли да получат информация или да подадат документи.

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи.

Те ще имат ключова роля за първите впечатления от България като домакин.

В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата ни се очаква да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

За тяхната добра организация Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС ще разчита и на няколко основни групи от доброволци:

- Доброволци, придружаващи делегациите на високо ниво;

- Доброволци, обслужващи информационните бюра;

- Доброволци, подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството;

Всеки, който желае да допринесе за успеха на Българското председателство на Съвета на ЕС, може да кандидатства най-късно до 20 октомври 2017г.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев