АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ

НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ
05.10.2017 / 10:06

МОНОПОЛИЗИРАХА ДАЖЕ И МОНОПОЛИТЕ

Дойде есен и пак родните монополи се разпищолиха под безразличния поглед на държавата във вреда на 7 милиона потребители.

Оказа се, че в преголемите ни сметки към „Софийска вода” влизат не само колосалните заплати на чуждестранните босове и служители, но даже ваучери за таксита и карти за градски транспорт родните еничари на служба към водния монополист.

Няма лошо една фирма да осигурява социални благини и привилегии на служителите си, но не и когато това става за сметка на хиляди ощетени потребители.

Наскоро енергийните комисари обявиха, че и 10 лева за кубик вода е социално поносима цена, което показва, че след още няколко вдигания на таксата ще плащаме не такси, а персонална лимузина даже и на чистачките в „Софийска вода”.

Да не говорим за драстичните случаи в Северозападна България, в които живителната течност, която е общо достояние, а не нечия бащиния, бе вдигната не в проценти, а в пъти.

По същия начин държавният (монополов, така да се каже) орган КЕВР свали цената на природния газ, но не и цената на парното.

За последното се намери оправдание, повод и даже съответната законова вратичка. Впрочем, нека напомним, че шефът на КЕВР Иван Иванов през пролетта даде обещание за поевтиняване, но то за пореден път бе забравено.

Хората, разбира се, се питат защо при обратния случай, когато газът увеличи цената си, парното задължително и без уговорки също поскъпва.

Но как искаме частните монополи да се държат човешки с хората, щом държавата в лицето на управляващите ни се подиграва в лицето.

Опозицията разкри, че ключовото предприятие „Булгартрансгаз” е буквално окупирано от кумове, приятели и роднини на депутати от ГЕРБ, както и цели общини и региони.

Но Делян Добрев — политикът, който стана един от символите на този модел, не бе натирен от парламента, а бе оставен в депутатските редици и даже обявен за „невинна жертва”.

Докато позволяваме да ни налагат роднинско-приятелски политико-икономически модели, държавата няма да се оправи, а народът ще се разделя с по две кожи всеки месец, плащайки убийствените цени на ток, вода, парно, градски транспорт.

Автор:Теофан Германов

източник:Zemia-news.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев