АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КАТАЛУНСКИЯТ ПРЕМИЕР ПРИЗОВА МАДРИД ЗА ПОСРЕДНИЧЕСТВО

Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон
05.10.2017 / 09:00

Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон призова испанските власти да се съгласят на посредничество за намиране на изход от политическа криза в Испания. Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария призова каталунския лидер да се откаже от плановете си за независимост.

Часове след като предупреди, че Каталуния ще обяви независимост до края на седмицата или в началото на следващата, лидерът ѝ Карлес Пучдемон направи телевизионно обръщение, в което призова за диалог.

Той поиска от испанските власти посредничество за решаване на кризата в страната, след референдума за независимост на автономната област.

През следващите дни Карлес Пучдемон ще представи пътна карта за независимост на Каталуния.

Каталунският регионален лидер разкритикува испанския крал Фелипе Шести за това, че следва политиката на властите в Мадрид към автономна област.

Пучдемон осъди и насилието от страна на испанската полиция при опита да й спре произведения в неделя референдум за самоопределение, който бе обявен от централните власти за незаконен.

Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария, от своя страна, призова каталунския лидер да се откаже от плановете си да обяви независимостта на региона.

И испанският вицепремиер, и каталунските лидери обаче са единодушни, че никога не е имало „такова разделение“ между кралството и североизточната автономна област.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев