АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ЦЕНТЪРА ЗА КОЖНО ВЕНЕРИЧЕСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ В СЛИВЕН ДО КРАЯ НА ДЕНЯ

центъра за кожно венерически заболявания в Сливен
04.10.2017 / 14:50

Съдбата на центъра за кожно венерически заболявания в Сливен ще стане ясна до края на деня.

Това съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен управителят на общинското лечебно заведение д-р Мая Миланова.

От началото на месеца центърът няма договор за лекарства и медицински дейности с областната болница „Д-р Иван Селимински“ заради натрупани задължения.

Над 35 хил. лв. дължи диспансерът на областната болница.

От началото на месеца лечебното заведение работи без договор, лекарите са били принудени да върнат лекарствата на болничната аптека и да прекратят приема на пациенти.

След преговори с принципала на лечебното заведение – Общинския съвет, кмета на общината и изпълнителния директор на областната болница д-р Васислав Петров се е стигнало до споразумение Община Сливен като собственик да поеме ангажимент да разплати задълженията на диспансера към болница „Д-р Иван Селимински“.

До края на деня кметът Стефан Радев ще изпрати писмо до управителя на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров, поясни председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

Така центърът ще може да подпище анекс към договора с областната болница с дата 31.10.2017 година.

Очаква се и предложение от общинска администрация до Общинския съвет за бъдещето на Кожно-венерическия Център в Сливен, уточни Митев.

Центърът е единственото лечебно заведение в областта, което лекува кожни и венерически заболявания.

Сливен е един от най- засегнатите от болести, предавани по полов път в страната. През последните години рязко се е увеличил броят на болните от сифилис, като силно са зачестили и случаите на вроден какъв, предимно при представители на ромската общност.

Източник: Радио "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев