АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БАЛКАНСКА СРЕЩА НА ВЪРХА В ЕВКСИНОВГРАД

балканска среща
04.10.2017 / 09:10

В двореца Евксиноград край Варна Правителствата на България и Румъния проведоха четвъртото си съвместно заседание, бяха подписани и 5 двустранни документа в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.

Борисов и Тудосе определиха съвместните инфраструктурни проекти в транспорта и енергетиката като приоритет, който ще доведе до повече инвестициии и стабилност за цяла Европа.

По-късно към двамата премиери се присъединиха и министър-председателя на Гърция АлексисЦипрас и президента на Сърбия Александър Вучич, с които Борисов проведе четиристранна балканска среща.

Малко преди началото на съвместното заседание тази сутрин двамата премиери откриха дългоочакваният граничен пункт край Кайнарджа и Липница, построен преди пет години.

Целта му е облекчи трафика по българо-румънската граница и в него са инвестирани 6 милиона евро по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

След това Бойко Борисов и Михай кацнаха с хеликоптер при Евксиноград и разговаряха първо на 4 очи, а след това и заедно с министрите на двете държави.

След заседанието Бойко Борисов заяви, че с Михай Тудосе са си стиснали ръцете основен приоритет и за двете държави да бъдат 3 инфраструктурни проекта.

Четиристранна балканска среща се проведе в Евксиноград с участието на премиерите на България - Бойко Борисов, Румъния - Михай Тудосе и Гърция - Алекс...

По-късно към двамата премиери се присъединиха и министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас и президента на Сърбия Александър Вучич, с които Борисов проведе четиристранна балканска среща.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев