АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДНЕС НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА "СЛИВЕН" КОНЦЕРТ ЩЕ ИЗНЕСАТ ВИРТУОЗИТЕ ЦИГУЛАРИ АНТОН МАРТИНОВ И КРЕМЕНА НИКОЛОВА

зала „Сливен”
03.10.2017 / 12:05

След успешни концерти в София, Пловдив, Казанлък и тази вечер в Бургас, днес, вторник, цигулковото дуо Мартинов- Николова ще закрият Националното си турне в Сливен- родния град на Кремена Николова.

В Българя Антон Мартинов и Кремена Николова представят концертния вариант на уникалния си звукозаписен проект MUSIC for TWO.

На сцената на зала „Сливен” Антон Мартинова ще свири с цигулка оригинал, произведена през 1730 година от лютиера Николо Галиано в Италия.

Определят Антон Мартинов като „дете чудо”.

Той е роден в Москва, завършва Гнесис академия- „инкубатор за гении”, днес той е обиколил целия свят, от 25 години живее и работи в Париж.

Заради уникалния си талант, Антон Мартинов има впечатляваща музикална кариера.

Всичко в музиката- от импровизация в реално време до интегрално изпълнение на 24 каприза на Паганини, му се отдава с лекота.

Мартинов говори 6 езика, ръководи престижен музикален фестивал в Париж и е професор по цигулка в Кралската консерватория в Монс, Белгия.

На сцената на зала „Сливен” Мартинов ще свири заедно Кремена Николова

Кремена Николова е родена в Сливен.

От малка е определяна като дете със силно изразена идентичност и особен талант. Завършва цигулка в музикалното училище в Бургас, по-късно в Музикалната академия в София.Заради страстта си към италианската барокова музика през 2012 година заминава да живее във Венеция, Италия, където за по-малко от три години успява да създаде сама уникален по рода си Международен музикален фестивал.

Фестивалът бързо се налага и се превръща е традиционно и уважавано събитие за града.

Днес 3 октомври, Антон Мартинов и Кремена Николова ще представят в Сливен концертния вариант на MUSIC for TWO, който обединява барокова и съвременна музика. Виртуозни произведения за две цигулки.

Начало на концерт 19 часа, мястото- зала „Сливен”.

В 13.30 часа Антон Мартинов и Кремена Николова ще се срещнат с представители на ръководството на община Сливен.

Около обяд двамата музиканти ще посетят ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, където ще се срещнат с учениците от първата паралелка с интензивно изучаване на руски език.

източник:Пресслужба - Община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев