АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА "ЕМКО" ОТНОВО ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ДНЕС

протест
02.10.2017 / 09:23

Пореден протест на работниците и служителите на военния завод "Емко" ООД е насрочен за днес от 14 ч. пред сградата на Народното събрание на ларгото (бившия Партиен дом).

Призовават всички свои колеги, подизпълнители, контрагенти и всички български граждани, които са съпричастни да се присъединят.

"Протестираме против грубото погазване на Конституцията на Република България; против противопоставянето на частни и държавни дружества; против разрушаване на колегиалните отношения между тези дружества!

Категорично настояваме всички неправомерно прекратени от Министъра на икономиката и неговите чиновници договори за доставка на продукция да се върнат на "Емко" ООД", пише в съобщението на протестиращите.

Работата и продукцията на фирмата е замразена заедно с лиценза й и тя не може да участва в търг, който ще започне тази седмица.

Според протестиращите това е целенасочено усилие от управляващите, за да унищожат предприятето.

"Обявяваме се категорично против използването на всяка една проверяваща българска институция за целта да бъдем квалифицирани като "нарушители", а ръководителите ни като "престъпници"; против започналите нарочни проверки на наши подизпълнители и контрагенти, целящи унищожението на всеки, който работи нас!"

"Не приемаме опита на "министъра на икономиката" на България да настрои нас, работниците и служителите на "Емко" ООД срещу нашите ръководители!

Не сме съгласни с масовите уволнения и заплахи за уволнения на държавни служители, които отказват да участват в схемата по нашето погубване!

Протестираме и се борим против опита нашето дружество и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни конфискувана!", настояват служителите.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обяви миналата седмица, че вероятно на 6 октомври ще бъде върнат лиценза на предприятието, но това вече няма да има значение: договорите й с чуждестранния купувач са вече преструктурирани от Кинтекс и няма да бъдат изпълнени, не е ясно какво ще стане с произведената от "Емко" и приготвена за експедиция продукция.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев