АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р МИЛЕН ПЕНКОВ: В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "БЮТЕ" КАЧЕСТВОТО ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕНА МАРКА

Милен Пенков по време на откриването на МЦ "Бюте"
05.09.2012 / 13:15

Мило, топло и изискано премина в понеделник официалното откриване на Медицински център "Бюте" в Сливен.

На събитието се събра голяма част от елита на града, начело с областния управител Марин Кавръков и кмета на Сливен Кольо Милев. Водосветът и освещаването отслужи лично Сливенският митрополит Иоаникий.

След откриването управителят на новия лечебно-възстновителен център д-р Милен Пенков отдели време и за въпросите на Агенция Сливен.

- Д-р Пенков, убедена съм, че много скоро медицински център "Бюте" ще даде нови импулси за развитието на бизнеса и средата в Сливен. Но първо - как премина откриването на центъра във Вашите очи?

- В моите очи премина напрегнато… Аз бях от другата страна на събитията. А иначе, всички, които присъстваха, ми казаха, че е било много приятно. Дай Боже да е така! Изключително се радвам, че дядо Владика дойде лично да освети центъра, което за мен означава доста. Дано нещата оттук нататък да вървят добре. Що се отнася до това, което казахте, за новите бизнес импулси и инвестиции – да, действително е така. Сливен има остра нужда от инвестиции и аз се надявам с новото управление нещата наистина да дръпнат напред. Вижда се, че не липсва желание…

- Казахте, че началото е било съпроводено с доста трудности, бихте ли коментирали тази тема?

- Не, предпочитам да гледам напред.

- В такъв случай, как си представяте нещата след една година, например?

- Още когато се зароди идеята за този медицински център, аз исках да застана на заден план. И да лансирам идеята, че това е един медицински център, в който не само доктор Пенкови ще работят. Искам когато се говори за този център, винаги първо да става въпрос за качество. Да се знае, че в медицински център "Бюте" винаги работят качествено, и качествени хора. Тоест когато дойдат при нас, хората да знаят, че винаги ще получат качествена услуга, независимо кой ги обслужва. Това е нашата цел, това ще бъде и нашето мото – винаги да даваме най-доброто на нашите клиенти. И пациенти.

- Доколкото разбрах, вече сте успели да привлечете няколко водещи специалисти. Кои, в кои области?

- Основната област, в която ще работим, е пластичната хирургия. Привлекли сме при нас да работи проф. Трайков, който е един от доайените, един от първите, които работят в тази сфера. Д-р Занзов е главен асистент на проф. Трайков в Пловдив, той също ще дойде да работи при нас. Д-р Анастасова, която е специализант и завършва тази година, също е сред поканените в екипа. Надявам се в близко бъдеще към нас да се присъедини и проф. Хасан Фандък от Турция, който е един от Топ 10 в света. Малко нескромно звуча, но – така е… Той е световно известен пластичен хирург, работи в Истанбул и ще дойде с екипа си. Разбира се, не за постоянно, но ще консултира при нас и ще оперира.

- Но това означава, че тук ще пребивава и ще се концентрира елитът на България?

- Да. Това е нашата цел. Затова и Ви казах, че ще се стремим да предложим най-доброто в България!

- Заедно с това забелязах, че предлагате и по-традиционни неща, свързани с рехабилитацията и релакса, при това на изключително приемливи цени, дори за град като Сливен…

- Така е. Постарахме се да го направим, защото рехабилитацията, колкото и да се струва маловажна на мнозина, е изключително важна като продължение при терапията на доста заболявания, като заболявания на сърдечно-съдовата система, неврологични заболявания, след оперативни намеси. Отдавна е доказано, че с една добра рехабилитация се скъсява значително периодът на възстановяване. Затова сме се ориентирали в тази насока. Според нашите проучвания, говоря за България, има може би само един център, който е на нашето ниво и с нашето оборудване. Той е около София и е доста остарял, макар че работят доста добри специалисти. Въпрос на време е хората да научат, че предлагаме такъв тип услуги и че след като дойдат при нас, времето за възстановяването им ще бъде доста съкратено.

- Да поговорим малко и за "глезотиите". От които всеки човек има нужда, особено в това крайно динамично ежедневие, при този неизбежен стрес…

- Повечето от нещата съм ги изпитал първо аз върху себе си и знам, че помагат. С такава цел и го направихме. Защото напрежението, което изпитваме, в ежедневието си вече е станало толкова голямо, че човек понякога има нужда за малко да спре да мисли за всичките си проблеми. И да се отдаде на малко грижи за себе си, говоря не само за жени, говоря и за мъжете.

- Накрая да Ви попитам: а как си представяте медицинския център след, примерно, 10 години?

- Представям си го … (замисля се и се усмихва)… Пълен с доволни клиенти. И пак с най-модерното оборудване и с най-качествените специалисти.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев