АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЕДНО РАЗЛИЧНО ЛЯТО С "ЕВРОПА ДИРЕКТНО" - СЛИВЕН

децата преживяха вълнуващи емоции в какичките и батковците в ЕИЦ "Европа Директно"
02.09.2012 / 08:22

Оживено от детски глъч и любопитство бе през летните месеци в Информационния център "Европа Директно" в Сливен.

От 1 юни до 31-ви август сливенчетата и гостенчетата на града имаха възможност да осмислят ваканционни си дни, посещавайки центъра и общувайки с гостоприемните домакини.

На разположение на децата бяха интернет залата, библиотеката и залата за прожекции. Малчуганите оползотвориха ваканционните си дни с приятни и полезни занимания - подреждаха пъзели, оцветяваха картинки, гледаха филми, решаваха тестове, разглеждаха и четяха книжки на европейска тематика.

Най-младите посетители на центъра "Европа Директно" ще запомнят отминаващото лято с новите приятелства, интересните часове за развлечения и предизвикателства и, разбира се, с наученото за Европа.

Тази година в инициативата се включиха и някои от партньорите и изнесените информационни точки на "Европа Директно" в кварталите на Сливен и населените места.

Летните занимания бяха открити на 1-ви юни в с. Мечкарево, където местното читалище "Просвета" организира детски празник със забавни викторини и игри.

Едноименното читалище в с. Сборище също организира занимания за децата съвместно с "Европа Директно" - Сливен. Там младите европейци четоха интересни книги, рисуваха на асфалт, апликираха и оцветяваха знамената на страните членки на ЕС.

В традиционната си лятна работилница за деца, народно читалище "Дружба" в гр. Сливен, с подкрепата на ЕИЦ "Европа Директно", организира забавни и атрактивни занимания за най-малките жители на квартала. Децата рисуваха, занимаваха се с приловни изкуства, запознаха се с традиционни български обичаи и предмети на бита, учеха се да тъкат, да танцуват, решаваха тестове за Европа. За тях беше организирано посещение в информационния център "Европа Директно", където се запознаха с работата му, с експонатите, изработени от природни материали, с библиотеката, а накрая получиха европейски книжки и сувенири.

Европейския информационен център "Европа Директно" – Сливен е с отворени врати и през новата учебна година за организирани групи от ученици, които желаят да научат повече по европейската тематика, да проведат "европейски" учебен час, да разгледат интересните издания на центъра, посветени на темата за Европа и получат отговори на много въпроси за европейската интеграция и нашите права като граждани на ЕС.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев