АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЕДМИЦАТА

Сливен
15.07.2012 / 23:51

Как добре си живеем в нашата страна!

Въпреки рекордните за тази юлска седмица температури, поредното земетресение (4.5 по Рихтер) в Перник и напъплилите нагоре цени на горивата и пшеницата (паралелно с цената на тока).

Колко безметежно и оптимистично е всичко! Като започнем от поредната лентичка, прерязана от премиера Борисов при откриването на Лот 3 от автомагистрала „Тракия” (като нея друга няма на света!); минем през новия почин на здравния министър Атанасова: ако искаш да си продадеш колата или имота, първо да се издължиш за здравни осигуровки („Който има пари за кола, значи има и за осигуровки”); свием към изявлението на финансист N 1 Симеон Дянков, че в момента страната ни няма нужда от еврозоната (понеже ние сме фискалните отличници на Европа); свърнем към приетото на първо четене предложение държавата да финансира и частните училища и забавачки; и накрая ентусиазирано финишираме при решението на образователното министерство да вкара ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов в учебниците по история. Защото мястото на един щастлив премиер (на когото му е приятно да управлява) е там, в историята.

Иначе, и през тази седмица не спряха злостните коментари в западната преса за здрачното минало на българския премиер-министър (вместо да се оценяват по достойнство управленските му успехи); появиха се и зловредни публикации, че шефът на ЦРУ всъщност не е бил личен гост на нашия премиер, а на държавна визита у нас (уточнение от посолството на САЩ); и че прословутият запис за Мишо Бирата е автентичен (с малки корекции откъм нецензурни отзиви за президента Първанов); а едно подривно изследване отчете, че миналото на българския премиер е сред темите табу в родната преса, заедно с тези за нечистата закваска на родните банки и медии. Какво тесногръдо и злонамерено вторачване в миналото, докато с плам и дръзновение нашият лидер и премиер твори история!...

На всичкото отгоре през седмицата Висшият съдебен съвет взе, че уволни дисциплинарно председателката на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова. Което опозицията и разните граждански и правозащитни организации веднага използваха, за да накърнят авторитета на правителството. Те излязоха на протест в защита на единствения магистрат, дръзнал да критикува „съдебното правителство” и да съди за клевета лично министър Цветанов и нарекоха акта на ВСС „политическа поръчка” и „саморазправа”. Същевременно разкриха, че съдия Тодорова не е била уведомена за процедурата по уволнението си и е била лишена от възможността да се защити.

Разбира се, всичко това бе направено с цел да се дискредитира правителството на ГЕРБ, при това в самото навечерие на поредния мониторингов доклад от Брюксел. „Уволнението на Мирослава Тодорова е провокация”, заяви категоричното си мнение премиерът Борисов. И така зададе тон за правилна интерпретация на дисциплинарния акт. Външният министър Николай Младенов окачестви уволнението на Тодорова като „ненавременно”, вътрешният Цветанов припомни в парламента, че жертвите на престъпления очакват от съдиите присъди (в подкрепа на тезата си, че съдия Тодорова покровителства организираната престъпност), а правосъдният - Даниела Ковачева обяви, че свиква извънредно открито заседание на ВСС в понеделник (вероятно с цел окончателно демонизиране на потърпевшата).

Което, впрочем, е много удобно преди очаквания критичен доклад за напредъка на страната ни в областите правосъдие и вътрешен ред.

Но – за него вероятно учебниците по история ще замълчат…

Очаквайте продължение.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев