АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НОВ АПАРАТ ЩЕ ПОМАГА НА БОЛНИТЕ ОТ ДИСКОПАТИЯ И ДИСКОВА ХЕРНИЯ В СЛИВЕН

апаратът
09.08.2011 / 20:40

Единственият в Сливен апарат за ломбална шийна екстензия вече работи в медицински център „Медикус” на площад „Васил Левски”.

Той се използва за лечение на дископатия, дискова херния, гръбначни изкривявания, шипове на врата, скъсяване на сухожилия на врата.

- Доста голяма част от населението има тези проблеми - обяснява кинезитерапевтът Юсеф Алтабиб, който работи с новия уред – А ако предстои операция, е препоръчително да се направи серия от процедури.

След това разказва, че има доста опит с тази техника. Докато е работил в Либия, три години е практикувал на подобен апарат. Затова много искал да разполага с такъв и в Сливен.

Апаратът е внос от Корея, много добър и практичен. Вече е изпробван.

- Разбира се, първо го пробвах върху себе си. Не искам да пробвам нещо на пациент, преди да съм го пробвал аз! – усмихва се Юсеф. - Но това, което искам да кажа е, че апаратът е абсолютно безопасен. Защото има авариен бутон за моментално изключване. Ако пациентът се почувства макар и малко некомфортно, може веднага сам да спре апарата. По принцип процедурата не е болезнена, но все пак е хубаво първо да се направи масаж, за да се отпуснат мускулите – уточнява кинезитерапевтът.

Освен това апаратът е оборудван и с термокушетка, за да могат мускулите да се отпуснат.

- Това е също много приятно предимство на тази марка – пояснява Алтабиб. И допълва, че тук, в медицински център „Медикус”, всичко става под лекарско наблюдение, лекарите са непрекъснато под ръка.

После разпитвам Юсеф за неговия 17-годишен пациент Иван, който успя да проходи след кома и тежка мозъчна травма, причинени от зловеща катастрофа с мотор. Родителите неведнъж изказваха своята благодарност към сливенските лекари от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, но и към Юсеф, който изправи момчето на крака.

- Това постигнахме благодарение на акупунктурата – подчертава либиецът. - Защото тежката мозъчна травма – това е много сложен случай за рехабилитация. Много съм благодарен, че семейството ме откри, за да помогна на детето. Защото сме малко хората в Сливен, които се занимаваме с акупунктура. А аз много разчитам на този метод. В случая с Иван това бе почти единственият възможен начин. Това е разликата - когато можеш да разчиташ не на един, а на няколко метода за лечение и рехабилитация. Щастлив съм, че се получи толкова добър резултат и че традиционната и нетрадиционната медицина си подадоха ръка. След втората операция момчето вече се чувстваше значително по-добре. Толкова много постигнахме в рамките на една година! Доволен съм от работата си. Някой ден искам да напиша книга за връзката между традиционната и нетрадиционната медицина, как могат да бъдат комбинирани двата метода за доброто на пациента. Благодарен съм на проф. Зоя Горанова, която е един от най-добрите специалисти по китайска медицина у нас, че ме научи на този метод, горд съм, че съм неин ученик… И ако традиционната медицина лекува синдрома, китайската медицина лекува причината, която обикновено е на съвсем друго място. Огромна част от моите пациенти се радват, че съм работил с тях, че са ми се доверили. Казват, че си тръгват оттук щастливи и много по-добре. Обикновено облекчението идва с първите няколко сеанса. И е много приятно да видиш усмивка и надежда в уплашените доскоро очи.

Още снимки от новината

апаратът
апаратът
апаратът
МЦ "Медикус"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев