АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛЕНЕНИЯТ АНДРЕЙ БАБЕНКО: УКРАИНСКИТЕ СИЛИ ОБСТРЕЛВАХА ВОЙНИЦИТЕ, КОИТО СЕ ПРЕДАВАТ НА РУСНАЦИТЕ

Андрей Бабенко
23.04.2024 / 12:14

Украинските въоръжени сили откриха минометен огън по свои военнослужещи, които се предадоха на руските войски. Това разказа плененият украински войник Андрей Бабенко, съобщава ТАСС.

"Когато ни извеждаха от окопите, нашата минохвъргачка започна да стреля по нас. Руските войници ни казаха да легнем и се опитаха да ни предпазят от обстрела“, каза той във видео, предоставено от руското министерство на отбраната.

Бабенко каза, че след кратко обучение в Англия бил изпратен на фронтовата линия край Лиман. Когато неговата част претърпяла големи загуби, командването почти веднага ги прехвърлило на други позиции. „По време на поредния обстрел на нашите позиции се скрихме в землянка, докато премине ударът, но щурмова група се приближи до нас и ни взе в плен“, каза Бабенко.

По думите му, украинските войници сложили оръжие и излезли с вдигнати ръце, за да останат живи. Когато командването на украинските въоръжени сили видяло, че се предават доброволно, открило срещу тях минометен огън, добавя lenta.ru.

Бабенко отбеляза, че към пленените украински войници се отнасят добре.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев