АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР МИЛЕНСКИ ОБВИНИ НАЧАЛНИКА НА ОТБРАНАТА АДМ. ЕФТИМОВ В РУСОФИЛСТВО. ВРЕМЕ Е ДЯСНАТА РЪКА НА ТАГАРЕВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

Владимир Миленски (на снимката с Тагарев вляво)
29.02.2024 / 17:30

Обвиниха началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов в русофилство. Първият военен в държавата незабавно да поиска от Тагарев да освободи шефа на Информационния център на МО Владимир Миленски (на снимката с Тагарев вляво). И без това е незаконно назначен.

Ако е истински мъж, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов трябва незабавно да поиска отстраняването от длъжност дясната ръка на военния министър Тодор Тагарев. Причината е, че за първи път чиновник от МО, доверено лице на министъра, си позволява публична критика и неоснователни нападки към военен №1 в държавата. На служебно събиране директорът на Информационния център /ИЦ/ на МО, бившият комунист, полковникът от запаса и настоящ пенсионер Владимир Миленски изпада в някакво особено трансцендентално евроатлантическо състояние на духа и с прозрението на древен шаман обявява, че адмирал Ефтимов закриля русофилите в армията. В залата присъстват около 50 души, някои се споглеждат озадачено, други са почти в шоково състояние. А причината за гнева на самозабравилия се любимец на Тагарев е смешна, но и тъжна. Миналия месец ведомственият вестник „Българска армия“, подчинен нему лично, публикува негови съновидения под заглавие „Срещу България се води информационна война“. Та в този пасквил на бившия другар Миленски му се привижда, че войската ни е пълна с руски агенти. Не се знае колко са. И той е много разтревожен. За скандалния случай „Галерия“ първа писа.

По този повод сайтът Otbrana.com направи интервю с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, в което той заяви: „Вярвам на хората в армията“. Ето това предизвикало неочаквания гняв на богоизбрания от Тагарев шеф на ИЦ на МО. И пред препълнената зала изстрелял словесна тирада от рода на: „И какво ми е написал /Ефтимов-б.а./, че вярва на Българската армия. И то в сайт, който е доказано, че е на ДС, финансиран от Русия, от Руския културно-информационен център.“ И пред всички се обърнал риторично към адмирал Ефтимов дали иска да пусне във вестника фолио /две последователни страници-б.а./ с подборки на текстове и снимки от фейсбук на военни, които симпатизирали на Русия. И най-отгоре със заглавие да го попита: „А на тези вярвате ли им?“ Освен този сайт Миленски е обявил и сайтът Pan.bg за русофилски и финансиран от Москва. Дори е издал заповед да не се отварят и от тях да не се черпи информация. А между другото те са най-четените в цялата армия. Защото са професионално списвани, безпристрастни, обективни, деполитизирани и предлагащи най-много материали на военна тематика електронни медии. Но според бившия другар Миленски са рожба на тъмни сили, на митичната ДС.

На същата служебна сбирка и председателят на СБЖ Снежана Тодорова е обявена за руска агентура. Защото в позиция на Съюза, пак по повод публикация на „Галерия“, г-жа Тодорова изразява тревога за съдбата на военните медии в България.

На въпросното събиране Миленски предупреждава подчинените си, че службите подслушват телефоните и следят профилите в социалните мрежи. И ако някой декларира симпатии към Русия и омраза към Украйна, ще бъде уволнен дисциплинарно. Като разбрах това, се втрещих. В каква държава живеем - да те уволнят че обичаш някого или мразиш друг.

За да няма анархия в това отношение предлагам парламентът да приеме закон как да хвалим Украйна и задължително да плюем Русия. За да има все пак ред в преследването на неудобните, нали така.

Накрая бившият другар Владимир Миленски предупреждава: „Ако изтече информация и прочета някъде какво съм говорил, ще има обесени“. Боже, Боже, къде ще ги беси тези 50 души. В градинката пред парадния вход на МО ли?

Няма да му стигнат дърветата. Ще трябва да вика за помощ столичния кмет, нали и той е от ПП, да даде рамо да засадят още малко бесилки. Но за да го успокоя и не си цапа ръцете с подобни ексцесии, ще му намекна, че информацията ми е от друго място.

Познавам адмирал Емил Ефтимов. Сериозен мъж. Лоялен е към държавата, нейните закони и национален суверенитет. С чувство на отговорност изпълнява вменените му задължения да е стожер на националната ни сигурност, колкото и шаблонно да звучи. И което е най-важно - обича армията и живее заради нея. Затова е пълно безумие един случайник във властта, за когото родната ни армия му е чужда, да хвърля обвинения срещу четиризвездния адмирал. Обвинения с намеци, че едва ли не предава държавата.

Адмирал Ефтимов, поискайте му оставката незабавно! Не заради вас, колкото заради хилядите военни, които стоят зад вас.

Нека пак припомним. Владимир Миленски е назначен незаконно от министър Тодор Тагарев на длъжността директор на ИЦ на МО. Затова е нелигитимен началник. След вчерашната публикация на „Гласове“ Миленски е подгонил в спешен порядък юриста на службата да тръгне да го отписва от Управителния съвет на Атлантическия съвет на България. За да влезе назначението му, а то е от миналата година лятото, в рамките на закона. „Късно е чадо, мандалото хлопна“. Късно е гущерът да си реже опашката. И ти, и Тагарев, рано или късно, ще отговаряте за безумията, които натворихте.

Автор: Евгени Генов за "Гласове"

https://glasove.com/komentari/vladimir-milenski-obvini-nachalnika-na-otbranata-adm-eftimov-v-rusofilstvo-vreme-e-dyasnata-raka-na-tagarev-da-podade-ostavka

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев