АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ НАТО РИСКУВА ЯДРЕН КОНФЛИКТ, АКО ПРАТИ ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА

Президентът на РФ Владимир Путин
29.02.2024 / 13:42

"Противниците на Русия трябва да помнят, че тя разполага с оръжие, способно да порази цели на техни територии. Всичко това води до заплаха от конфликт с използването на ядрени оръжие и унищожение на цивилизацията. Не разбират ли това?", каза той.

В годишното си обръщение пред двете камари на парламента в Москва Путин подчерта, че Русия ще засили групировките на въоръжените си сили в западната част на страната заради присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО.

На фона на продължаващата СВО в Украйна Путин каза още, че Москва е готова за диалог със САЩ по стратегическата стабилност, но отхвърли всякакви опити Русия да

Руският президент Владимир Путин нарече "глупости" твърденията на Запада, че Русия планира да атакува Европа. Западът провокира конфликт в Украйна, Близкия изток и други региони на света и продължава да лъже. Сега без никакво смущение те казват, че Русия уж възнамерява да атакува Европа. Вие и аз разбираме, че говорят глупости“, каза руският президент.

Разширяването на НАТО на изток за сметка на Швеция и Финландия създава необходимост от сериозно укрепване на групировките на въоръжените сили (ВС) на Руската федерация в западно направление, заяви руският президент Владимир Путин в посланието си до Федералното събрание.

Първите серийни тежки балистични ракети "Сармат" са доставени във войските, скоро Русия ще ги демонстрира в районите, където носят бойно дежурство, заяви Путин в посланието си до Федералното събрание. Путин също така подчерта, че хиперзвуковият авиационен комплекс „Кинжал“ се използва успешно в зоната за специални операции, където се използва за унищожаване на „особено важни цели“. "Завършват изпитанията на крилатата ракета с неограничен обсег на действие "Буревестник" и безпилотния подводен апарат "Посейдон". Тези системи потвърдиха своите високи, може да се каже без преувеличение, уникални характеристики“, добави руският президент.

Русия ще търси нови допирни точки с партньорите си в Близкия изток и Латинска Америка, заяви Владимир Путин в посланието си до Федералното събрание. "Русия има дългогодишни добри отношения с арабските държави; те представляват самобитна цивилизация от Северна Африка до Близкия изток, която днес се развива динамично. И ние смятаме за важно да търсим нови допирни точки с нашите арабски приятели, да задълбочим целия спектър от партньорства.Така ще направим и в латиноамериканското направление“, каза руският държавен глава. Той добави, че "диалогът Русия-АСЕАН също се развива положително; срещите на върха Русия-Африка се превърнаха в истински пробив". "Африканският континент все повече заявява своите интереси, правото си на истински суверенитет. Ние искрено подкрепяме всички тези стремежи", увери Путин.

"Ние взаимодействаме с партньорите на принципите на равнопоставеност, зачитане на интересите на другия и затова все повече държави се присъединяват активно към работата на ЕАЕС, ШОС, БРИКС и други асоциации с участието на Русия. Виждаме големи перспективи в изграждането на Голяма Евразийско партньорство, в свързването на интеграционните процеси в рамките на Евразийския икономически съюз и инициативата на Китайската народна република „Един пояс, един път“, добави руският президент.

Путин е уверен, че в близко бъдеще Русия ще стане една от четирите най-големи икономики в света. По думите му Русия изпреварва всички страни от Г-7 по икономически растеж през 2023 г. "Миналата година руската икономика нарасна с темпове, по-високи от световните. По този показател ние изпреварихме не само водещите страни от Европейския съюз, но и всички държави от така наречената Г-7", каза Путин.

Владимир Путин се обръща с послание към Федералното събрание на Русия за 19-ти път. В публичното си обръщение към двете камари на парламента той дава оценка на състоянието на вътрешните дела в страната и се определят основните насоки на вътрешната и външната политика. Посланието е един от основните документи на стратегическото планиране - основа за определяне на най-важните цели и приоритети на социално-икономическото развитие и осигуряване на националната сигурност на страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев