АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ ПРИТИСНА ПП-ДБ ЗА КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ, ИНАЧЕ НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО

Деница Сачева в парламента Снимка: БГНЕС
28.02.2024 / 14:50

От ГЕРБ държат на подписването на коалиционно споразумение и няма да отстъпят от това условие, за да продължи работата на правителството. Това обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Деница Сачева на брифинг в парламента.

"Ние искаме ясно коалиционно споразумение до края на мандата, за да е ясно около какво се обединяваме, какви са приоритети ни, тези на ПП и по какви стъпки да вървим", каза тя.

"Корупцията и съдебната реформа продължават да са основни теми, но това не означава, че всички останали сектори в България трябва а продължават да тънат в безвремие", категорична бе Сачева.

По думите ѝ "затова ГЕРБ няма да отстъпи от това да води разговори и преговори за коалиционно споразумение".

Другият зам.-председател на парламентарната група - Теменужка Петкова, обвини ПП-ДБ в политическо лицемерие.

"Изявлението на премиера Николай Денков, че документът, по който ГЕРБ-СДС работи, променя приоритетите на правителствата и целта е да се овладеят министерски кресла, не отговаря на истината и е демагогия", заяви тя.

"Костадин Костадинов заяви, че от ПП-ДБ са търсили миналата седмица мнозинство с "Възраждане", за да се отхвърли договор с "Уестингхаус", а в същото време в меморандума, който те предлагат на нас за управление, посочват, че категорично трябва да се забранят плаващите мнозинства. Кога си искрени колегите от ПП-ДБ", пита Петкова.

Тома Биков допълни, че целта е да се създаде механизъм за взимане на решение, който сега отсъства.

"Оттам-нататък се случват всички порочни практики и това, че никой не може да носи отговорност за управлението. Защото тази конструкция, която в момента съществува, предразполага към задкулисни разговори и задкулисно вземане на решение, не само тук в НС, никой не знае кой министър какво прави, с кого се договаря и на каква база", посочи Биков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев