АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛЬО ПЕН: МАКРОН СИ ИГРАЕ НА ПЪЛКОВОДЕЦ. МЕЛАНШОН: ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ Е ЛУДОСТ

Льо Пен
27.02.2024 / 13:22

Ръководителят на парламентарната група на френската партия "Национален сбор" смята изявлението на президента на републиката Еманюел Макрон за възможността за изпращане на войски на западни държави в Украйна за неразумно.

"Не знам дали всички осъзнават сериозността на подобно изявление. Еманюел Макрон си играе на пълководец, но той говори толкова небрежно за живота на нашите деца. Това е въпрос на мир или война в нашата страна", каза Льо Пен.

На свой ред основателят на лявата партия "Неподчинената Франция" Жан-Люк Меланшон заяви, че изпращането на войски в Украйна ще направи Париж страна в конфликта, като нарече лудост перспективата Франция да започне война срещу Русия.

„Изпращането на войски в Украйна би ни направило страна в конфликта. Войната срещу Русия би била лудост. Такава войнствена словесна ескалация от една ядрена сила срещу друга голяма ядрена сила е безотговорен акт“, пише Меланшон в социалната мрежа X.

Лидерът на партията на "Патриоти" Флориан Филипо също смята подобни приказки за налудничави. На пресконференция след среща в Париж, посветена на подпомагането на Киев, Макрон каза вчера, че е била обсъждана възможността за изпращане на войски от западни страни, но консенсус по този въпрос не е постигнат. Той обаче добави, че след време нищо не може да се изключи.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев