АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАКРОН ЗАГОВОРИ ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ВОЙСКИ В УКРАЙНА

Макрон
27.02.2024 / 08:49

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение, предаде Франс прес.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

"Убедени сме, че поражението на Русия е от съществено значение за сигурността и стабилността в Европа", добави френският президент след конференцията в Елисейския дворец, която започна в понеделник, късно следобед и приключи вечерта.

"Много от хората, които днес казват "никога, никога", бяха същите, които преди две години казваха "никога танкове, никога самолети, никога ракети с далечен обсег", заяви Макрон и допълни: "Нека бъдем достатъчно смирени, за да признаем, че често сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше целта на днешната дискусия: всичко е възможно, ако е полезно за постигането на нашата цел".

Вариант с изпращане на сухопътни войски в Украйна досега не е бил дискутиран. На практика тя не е била включена в дневния ред и на конференцията в Париж, увери нидерландският министър-председател Марк Рюте.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев