АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДВА ДНИ КМЕТОВЕ И МИНИСТРИ ЩЕ ОБСЪЖДАТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНИТЕ

Национално сдружение на общините в Република България
27.02.2024 / 08:35

Днес и утре в София ще се проведе Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните избори в края на октомври 2023-та година.

Дневният ред включва приемане на отчети за дейността на Управителния и Контролния съвет на сдружението за миналата година. Програма за дейността за тази година, отчет за изпълнението на бюджета на общинското сдружение за изминалата година и проектобюджет за настоящата.

Приветствие към форума ще отправи президентът Румен Радев, а този следобед е предвидена дискусия с участието на министър-председателя акад. Николай Денков, заместник министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев по актуални въпроси за взаимодействието на централната и местна власт.

В утрешния ден в общото събрание на кметовете ще вземе участие министърът на регионалното развитие Андрей Цеков. Предстои избор на членове на Управителния и Контролния съвет за новия мандат. Той се извършва с тайно гласуване, като резултатите ще бъдат оповестени преди началото на утрешното заседание на Общото събрание. След това предстои процедура по издигане на кандидати за председатели на двата органа и избор също чрез тайно гласуване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев