АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ЗА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА БСП В СОФИЯ: ЗАНУЛИХА РЕЗУЛТАТА НИ ЗА 4 ЧАСА И 4 КОМИСИИ

 Корнелия Нинова
15.02.2024 / 09:10

Резултатът на БСП в София беше добър и те го занулиха за 4 часа и 4 комисии, критикува действията на червените общински съветници в столицата лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе гост в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Запитана колко още борби може да понесе в БСП, Нинова припомни своята реч от конгреса, когато оглави партията: "Когато ме избраха за председател през 2016 година съм казала, че искам да променим България, да я изчистим, но трябва да започнем от себе си - да изчистим задкулисието в БСП. Всички последващи битки са причинени от това."

Според нея общинските съветници на БСП в София са направили "двоен лупинг по отношение на достойнство, морал и правила". И припомни, че червените общинари са гласували заедно с тези, които са нарязали Паметника на Съветската армия.

"Хората в София не те избраха, за да възстановиш Борисов в София", продължи тя.

"Оправданието, че трябва да отпушим Общинския съвет не важи. Защо предаваш тези, на които обеща, че ще пазиш историята? Защо излъгахте, че ще борите модела Борисов - Фандъкова в София и следобеда направихте коалиция с тях. Това е моралният въпрос. Искам да го обяснят на хората, които ни подкрепиха", продължи Корнелия Нинова.

"Един човек каза, че бащите и дядовците им ще се обърнат в гроба от решенията им", изтъкна тя.

Запитана дали ще изключи от БСП червените съветници в София, тя припомни, че този въпрос се решава от Националния съвет. Засега те са със свалено доверие и "представляват единствено себе си". "Ние не искаме това петно да се лепи на нас и сваляме доверието си от тези лица", посочи Корнелия Нинова.

"Има правила и в политиката, освен морала и достойнството. Лепят ми ги на мен, че Нинова ги изключва. В нашата партия Нинова не може да направи нищо без Национален съвет", каза още тя.

Лидерът на социалистите разкри, че тече много тежък процес в БСП за нов морален облик на партията.

Цялата им съдебна реформа е абсолютен провал. Освен юридическа неграмотност, вече прозира и политическо нежелание да се справят с този проблем, каза по адрес на управляващото мнозинство Корнелия Нинова.

"Не съм оптимист. Стъпвам на факти. Висшият съдебен съвет (ВСС) е същият, както и преди. Тези хора знаеха за тефтерчето, Пепи Еврото и вероятно са имали информация по този случай. Инспекторатът е същият. Комисията КПКОНПИ не заработи, т.е. институциите са същите, както по времето, когато тези неща са се случили. Защо мислите, че сега ще има промяна. Прокурори и съдии ще понесат отговорност, но истинските автори на това правосъдие ще си остане същото", каза Нинова по повод на парламентарната анкетна комисия по случая "Нотариуса".

Затова лидерът на БСП е скептична, че ще излезе нещо и от разследването по "Нотариуса" и от парламентарната комисия, създадена по този скандал.

Много често някой от комисиите се използат за рекет, за изнудване, посочи тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев