АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР НА СОФИЯ ПОДАДЕ ОСТАВКА

 Невена Зартова Снимка: БГНЕС
14.02.2024 / 13:25

Районният прокурор на София Невена Зартова е подала оставка като административен ръководител. По информация на БНР оставки са подали и нейните заместници.

За "Хоризонт" Зартова обясни, че е взела решението, за да осигури на своите колеги възможност за спокойна работа и не отрече, че това е свързано с ревизията на работата на обвинението.

Зартова отрича под нейно ръководство дела и преписки, свързани с убития в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса, да са били изземвани от добросъвестни прокурори и превъзлагани на отдел "Специализиран", за да бъдат прекратени. Това става ясно от мотивите на Зартова в молбата ѝ до Прокурорската колегия, с която иска да бъде освободена като административен ръководител, оповестени на редовното заседание на Прокурорската колегия от Огнян Дамянов:

"Всички преписки в СРП срещу Мартин Божанов, с изключение на две преписки и една от 2021-ва са образувани и приключени преди началото на мандата като административен ръководител на колегата и три от тях са прекратени поради изтекла давност. Считам, че подобна среда на постоянно административно напрежение прави невъзможно нормалното функциониране на СРП. Добрата работа на СРП е на първо място и стои над кариерните амбиции". Колегата заявява, че като прокурор в СРП ще продължи да работи за авторитета на най-голямата районна прокуратура".

Дамянов съобщи и че и четиримата заместник-ръководители на Районната прокуратура са поискали да бъдат освободени от постовете си.

В декларацията до Прокурорската колегия те се разграничават от Зартова и подкрепят изцяло усилията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов за реформи в прокуратурата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев