АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

26 ЗЕМЕДЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА ПРОТЕСТ ПРЕД МС, ИСКАТ ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

26 земеделски организации на протест пред МС, искат оставката на министъра на земеделието
13.02.2024 / 08:39

26 земеделски организации, които не преговарят с правителството, в 11 ч., ще доведат членовете си пред Министерския съвет, за да искат оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев.

В началния час на протеста, представители на Сдружение "Обединени земеделски производители", Националната асоциация на картофопроизводителите, Националния съюз на земеделските кооперации, Съюза за развъждане на българските овце и кози и Националната асоциация на производителите и прерабователите на черупковите плодове ще представят подробните искания на недоволните земеделски организации.

Тези организации се противопоставиха на съмненията за тяхната легитимност с аргумента, че съществуват от 20 години и дават работа на 300 000 души.

Протестиращите искат да се удвои помощта за секторите "мляко", "плодове" и "зеленчуци", да отпадне таванът на "украинската помощ", да отпаднат данъците върху субсидиите, да се промени стратегическият план, да отпаднат някои от административните тежести върху земеделците.

Лидерът на една от организациите в инициативния комитет заяви, че "този път протестът няма да бъде мирен" и, ако не бъдат чути, протестът ще продължи на 25 пътни възела в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев