АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ПРАГА 11 ДУШИ БЯХА УБИТИ, А ДЕВЕТ ТЕЖКО РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В УНИВЕРСИТЕТ

В Прага 11 души бяха убити, а девет тежко ранени при стрелба в университет
21.12.2023 / 19:02

Единайсет души, включително стрелецът, бяха убити, а около 30 - ранени, при масово убийство в университетска сградата в центъра на Прага, съобщиха агенциите, като се позоваха на властите.

Девет от пострадалите са в тежко състояние.

Полицията съобщи, че малко след 15:00 ч. (16:00 ч. българско време) са се отзовали на сигнал за стрелба във факултет на площад "Ян Палах" в Стария град на Прага, след което обяви, че въоръженият нападател "е ликвидиран".

Говорителят на Факултета по изкуствата Тереза Маркова потвърди, че нападението е извършено в тяхната сграда.

Студенти пишат в социалните медии, че са се крили по стаите . „Внезапно чух стрелба“, заяви свидетел, която пред чешкия информационен бюлетин Mlada Fronta Dnes.

Властите съобщиха, че целият площад и района около него са затворени. Органите на реда призоваха хората да стоят далеч от местопроизшествието и да останат на закрито. В същото време полицията спря и градския транспорт на мястото на инцидента.

"Сградата на Философския факултет на Карловия университет е евакуирана, следствените действия продължават", казаха още от полицията.

На мястото на престъплението пристигна вътрешният министър на страната Вит Ракушан. Той призова гражданите и гостите на Прага да следват инструкциите на полицията.

Заради стрелбата Карловият мост, една от най-големите туристически дестинации в Прага, е затворен за движение.

Карловият университет се намира в Стария град на Прага, на около 500 метра от историческия Карлов мост, който е честа туристическа дестинация.

На видеа, разпространени в социалните мрежи се вижда как паникьосани жители на чешката столица и туристи бягат уплашени от инцидента по "Карловия мост".

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев