АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: КИЕВ ОТКРИТО ПОЕ ПО ПЪТЯ НА ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ С ПОДКРЕПАТА НА ЗАПАДНИ СЛУЖБИ

Президентът на РФ Владимир Путин
20.12.2023 / 11:47

Киевският режим, с подкрепата на Запада, открито пое по пътя на тероризма, руските специални служби трябва да засилят антитерористичната работа във всички области. Това заяви руският президент Владимир Путин във видеообръщение по случай Деня на органите за сигурност, предаде ТАСС.

„Ние знаем, че киевският режим, с пряката подкрепа на чужди разузнавателни служби, открито пое по пътя на терористичните методи, всъщност на държавния тероризъм“, каза руският президент. Сред методите на Киев той изброи диверсии срещу граждански обекти, горивна и енергийна инфраструктура, терористични атаки срещу цивилни, държавни служители и обществени личности.

Путин подчерта: „Необходимо е да засилим антитерористичната работа във всички области, да използваме широк спектър от технически и оперативни възможности на нашите специални служби и активно да взаимодействаме с Министерството на отбраната и други ведомства“.

Президентът посочи, че защитата на държавните граници изисква специално внимание, „особено тези райони, които се намират в непосредствена близост до линията на бойно съприкосновение“. „В същото време ви моля да оказвате цялата необходима помощ и подкрепа на жителите на граничните райони“, подчерта Путин.

Той отбеляза, че през изминалата година службите за сигурност са направили много „за осигуряване на контраразузнавателна подкрепа за специална военна операция“, както и за защита на живота и безопасността на руски граждани в Донецката и Луганската народни републики, в Херсонска и Запорожска област.

Владимир Путин също така постави задача на вътрешните служби за сигурност да пресичат твърдо опитите на чуждестранни разузнавателни служби да дестабилизират ситуацията в Русия и да се намесват в нейните дела. „Разбира се, опитите на чужди разузнавателни служби да дестабилизират обществено-политическата ситуация в Русия, да подкопаят гражданския мир и междуетническата хармония, да се намесват в нашите вътрешни работи и да нарушават суверенното, непоклатимо право на народа на Русия да определя собственото си бъдеще трябва да бъдат твърдо потиснати“, каза държавният глава.

Освен това Путин поиска вътрешните разузнавателни служби да предприемат по-активни действия за борба с корупцията и защита на икономическите интереси на страната. „Трябва да действаме по-активно във всички ключови области, а това е борбата с екстремизма и корупцията, със заплахите в информационното пространство, защитата на държавната тайна, икономическите интереси на страната, осигуряването на надеждна работа на местните компании и предприятия, включително такива, които решават най-важните проблеми на отбраната днес и технологични предизвикателства“, каза руският президент.

https://glasove.com/novini/putin-kiev-otkrito-poe-po-patya-na-darzhavniya-terorizam-s-podkrepata-na-zapadni-sluzhbi

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев