АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ ОТНЕСЕ „ЗАБЕЛЕЖКА“ ЗАРАДИ „ГРОЗНИЯ ЕЗИК“ В ПОДАДЕНА ОТ НЕГО ДЕКЛАРАЦИЯ

Костадин Костадинов
20.12.2023 / 11:31

Председателят на парламентарната група (ПГ) на "Възраждане" Костадин Костадинов излезе с декларация във връзка с премахването на Паметника на Съветската армия и управлението като цяло, заради "изключително грозния език" в нея получи наказание „забележка“ от председателя на парламента Росен Желязков.

"Правителството на България, съставено от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната-Демократична България“ и ДПС, е правителство, съставено от престъпници, закононарушители“ и доказателство за това е решението от вчера на Административния съд на София-град във връзка с Паметника на Съветската армия", започна декларацията си лидерът на "Възраждане". В крайна сметка се оказа, че в България има съдии, които не са подвластни "както на родни олигарси и самозабравили се мутри, така и на чужди посолства. Това показва, че в крайна сметка има надежда за нашия народ, има надежда за България", изтъкна Костадинов. И добави, че "рано или късно ще има съд за престъпниците, които вършат престъпления всекидневно в нашата държава. Тези престъпления са толкова много, че демонтажът на един паметник е само символ на беззаконието, в което ние живеем вече 34 години, беззаконие, в което управляващите казват – ние можем всичко, ние притежаваме съда, прокуратурата, и ние можем да безчинстваме над вас – българите", посочи той.

Задаваме си за пореден път въпроса, ако тези хора погазват закона тук в залата, какво ли се случва с обикновените български граждани навън по улиците, отбеляза Костадинов. По думите му всичко това намира чисто символично изражение в случващото се около парламента, втори ден той е обграден от полиция. От кого се страхувате, от българския народ или от хората, които сте тук, попита лидерът на "Възраждане". "Вие, Пеевски, имате най-голямо основание да се притеснявате, защото в нашата история има хора, които временно попаднали във властта, си позволяват, обслужвайки една велика сила, да унижават друга велика сила. Това никога не се прощава – първо от българските граждани, не се прощава и от другите – и от великите сили", заяви още Костадинов.

След края на декларацията председателят на парламента Росен Желязков обясни, че му налага забележка с ясното съзнание, че трябва да бъде отстранен най-малко за три заседания заради "изключително грозния "език, който, по думите му, е "изключително грозно лице“ на антипарламентаризма в нашата страна. Но няма да Ви отстраня от заседание, защото това от Вас е търсена провокация по подобие на онзиденшната провокация.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев