АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕШЕВ: ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ИСКАХА ДА СЕ РЕШИ СЪДЕБНО ДЕЛО В ПОЛЗА НА ИВО ПРОКОПИЕВ

Иван Гешев
19.12.2023 / 14:43

Иван Гешев съобщи, че докато е бил главен прокурор, хора от американското посолство са дошли на среща с него и са поискали да се намеси в полза на Иво Прокопиев по негово дело в Специализирания съд. Бившият държавен обвинител направи коментара по повод страха на българските политици от САЩ, за да не попаднат в списъка на санкционираните по закона „Магнитски“.

Иво Прокопиев е съсобственик на медийната група, издаваща „Дневник“ и „Капитал“. Той е съосновател и на „Афа финанс холдинг“. Групата се занимава с финансови услуги и проекти, свързани с възобновяема енергия.

„От посолството искаха да се реши проблем на Прокопиев. Приключи безславно, защото им казах, че няма как да стане. Разговорът беше за определени действия в хода на досъдебното производство, което беше на първа инстанция“, каза бившият главен прокурор в YouTube канала на Ивелин Николов. Гешев обаясни, че няма право да прави това според бългрската конституция.

„Ние сме си виновни, като сме се навели наявсякъде. Не са виновни те, ние сме си виновни, че не защитаваме интереса си. Пускаме украинско зърно, за да фалират нашите хора. Даваме БТР-и (на Украйна), които можем за 100 милиона да оправим, но даваме 5 милиарда лева за други морално остарели „, заяви Гешев, визирайки сделката за американските „Страйкър“-и между МО и САЩ. „Не са винивни американците, нашите управляващи са продажници“, каза бившият главен прокурор.

Гешев съобщи, че е засичал собствениците на Нова тв в кабинета на Борисов.

„Не ме канят в БНТ, Нова и бТВ, защото има цензура. В стаята му в Бояна съм виждал един от крайните собственици на тази медия. Един българин и един сърбин“, каза Гешев.

„Бойко Борисов още от началото знаеше, че съм тяхна грешка. Стигнахме дотам, че след като изтече информация, че срещу него ще се предприемат действия, той изпревари ситуацията. Целта беше освен да бъда махнат, недосегаемият главен прокурор според корифея Христо Иванов, да се покаже сила и да се подейства смразяващо на цялата съдебна система. Щом можеш да махнеш главния прокурор незаконно за 6 дни, какво правят съдиите, прокурорите и следователите?! Мълчат, защото имат семейства“, каза Гешев.

„Видяхте ли, че прекратиха делото за двойното гражданство на Кирил Петков? Това беше част от причината да бъда отстранен“, заяви бившият главен прокурор.

Източник: obektivno.bg

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев