АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОЦИАЛНАТА ЗАМ.-МИНИСТЪРКА С ОСТАВКА И ПИСМО ЗА ШАЛАПАТОВА: ФАЛШИВИ ОБЕЩАНИЯ И НЕИСТИНА, ОБЛЕЧЕНИ В КУХИ ФРАЗИ С МАНИПУЛИРАНА ИНФОРМАЦИЯ

Десислава Стоянова
18.12.2023 / 19:35

Зам.-министърката на труда и социалната политика Десислава Стоянова подаде оставка заради "несходство с приоритетите на ведомството". Това съобщи самата тя с отворено писмо до медиите, пояснявайки мотивите си за напускане и отправяйки своеобразни обвинения към МТСП.

По думите на Стоянова, която беше назначена за заместник на Иванка Шалапатова преди 5 месеца, причината да напусне са "фалшиви обещания и неистина, облечени в "кухи" фрази с манипулирана информация".

В писмото й до медиите се казва още, че управлението на политиките, свързани с хората изискват висок морален дълг и политическа отговорност, а разбирането на истинските проблеми на хората изисква професионализъм и ясна визия.

"Когато "управлението на политиките" се заменя с "управление на нещата" бавно се покваряват стандартите и човек започва да сипе фалшиви обещания и неистини, облечени в "кухи" фрази с манипулирана информация", добавя Стоянова.

"Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото", пише още вече бившата министърка на труда и социалната политика в отвореното си писмо.

От социалното министерство коментираха единствено, че Стоянова е освободена след подадено заявление по нейно желание.

Десислава Стоянова пое поста на 7 юли 2023 г. Според визитката й, тя има богат професионален опит в управлението и развитието на човешките ресурси, натрупан в последните 18 години в частния и държавния сектор. От 2017 г. до момента ръководи дирекция "Човешки ресурси" на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, където отговаря за цялостната дейност по управление на персонала в компанията и нейните структури в страната. Сред основните ѝ отговорности са още разработването и координирането на дългосрочни проекти за заетост за интегриране на образованието в бизнеса. В периода 2004 - 2017 г. заема ръководни позиции в корпоративния сектор.

Десислава Стоянова притежава магистърски степени по "Трудова и организационна психология" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и по специалност "Икономист-счетоводител" от Стопанска академия "Д.А. Ценов" - Свищов.

Това е втора рокада в политическия кабинет на МТСП от началото на мандата. В началото на октомври премиерът Николай Денков отстрани като зам.-министър Мая Василева и назначи на нейно място Елка Налбантова.

dnes.dir.bg

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев