АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОШМАР ЗА БАЙДЪН - ДОПИТВАНИЯ СОЧАТ, ЧЕ ДОНАЛД ТРЪМП ВОДИ В СЕДЕМ КОЛЕБАЕЩИ СЕ ЩАТА

Байдън - Тръмп
18.12.2023 / 13:29

Джо Байдън претърпя огромен удар, след като ново проучване показва, че Доналд Тръмп изпреварва съперника си на президентските избори в седем променящи се щата. Това съобщава Daily Express US.

По-рано тази седмица, докато присъства на събитие за набиране на средства във Филаделфия, президентът Байдън каза на публиката, че на всяка една глобална среща на върха е бил окуражаван от лидери, умоляващи го да не позволи на Тръмп да спечели.

"Няма международно събитие, на което да съм присъствал – нито едно – където останалият свят да не дойде при мен – лидери, без значение от коя страна са – и да не кажат: "Ти можеш" не го оставяй да спечели. Не можеш да го оставиш да спечели," заяви Байдън.

Въпреки това, в скорошно проучване на A Morning Consult/Bloomberg News, Тръмп води пред Байдън с 47 процента срещу 42 процента в седемте щата като цяло.

Преди първичните партийни избори на републиканците в щата Айова на 15 януари се оказва, че Тръмп дърпа напред и води с 11 пункта в Северна Каролина, със седем в Джорджия, с шест в Уисконсин, с пет в Невада, с четири в Мичиган, с три пункта в Аризона и с един процент в Пенсилвания.

Над половината от респондентите в анкета на Des Moines Register, NBC News и Mediacom в Айова заявиха, че Тръмп е техният първи избор, издигайки подкрепата на бившия президент над 50 процента за първи път по време на кампанията.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е с 19 процента в проучването, докато бившият губернатор на Южна Каролина и посланик на ООН Ники Хейли е с 16 процента.

Числата на Хейли остават статични в Айова на 16 процента - въпреки че получи подкрепа от много донори, включително мрежата на Кох.

За 13 процента от вероятните избиратели Тръмп е втори избор, като 30 процента от тях казват, че ДеСантис е вторият им избор, а за 17 процента това е Хейли.

Епицентър.БГ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев