АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ДЕМОНТАЖЪТ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗОБИЛСТВА ОТ ГЛУПОСТ

 Бойко Борисов
18.12.2023 / 13:16

Ответната реакция в НС за демонтажа на Паметника на съветската армия е неадекватна и обидна за парламента. Моят апел към колегите е да спрат да се обиждат, да се дърпат, да си правят номера, за да си довършим тези толкова важни за хората действия. Затова сме пратени тук. Самата дума парламент означава да се говори, не да се блокира говоренето. Тук е мястото да се надговарят политици и те трябва да имат достъп до микрофона". Това каза пред журналисти в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Когато вдигнеш юмруците и тръгнеш към редовно избрано правителство и партии, резултатът ето го тук в залата. Българинът много добре е казал, че който сее ветрове, накрая жъне бури. Нито едно абсолютно правилно действие за преместване, ремонтиране на паметника не беше направено като хората и изобилстваше от глупост, най-меката дума използвам. Днес ответната реакция в парламента е също толкова неадекватна и обидна за самия парламент", коментира Борисов.

„В същото време, ние имахме и за радост, гласувахме точката, която, нали всички говорим, че искаме да сме в Шенген. Падането на таксата в двата закона - 20 лева, е чаканият сигнал, и сега ще говоря и с колегите. И в Австрия, и в Унгария, да спрем по тази тема за Шенген, особено с Унгария, която Виктор Орбан я постави като задължително, нали така? Днес, ние успяхме да гласуваме", заяви още Борисов.

„Сега гласуваме парите за НЗОК. Всичко това е изключително важно. Апелът ми към колегите е да спрат да се дърпат, обиждат и да си правят номера, защото сме пратени тук да се надговарят политици, а за това трябва да имат достъп до микрофона”, коментира Борисов.

Източници: "Труд", "24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев