АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕНСКИТЕ УЧИТЕЛИ СЕ РАЗДАДОХА: 14 ОТБОРА УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ И ФУТБОЛ

14 отбора участваха в първия турнир по волейбол и футбол
17.12.2023 / 17:56

Преподаватели с най – различни специалности участваха в първия спортен турнир за учители в Сливен. Организатори на събитието бяха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

На 16 декември във физкултурните салони на ОУ „Елисавета Багряна“ и ОУ „Братя Миладинови“ 14 отбора от 10 училища в града се включиха в състезателни мачове по футбол и волейбол. Участваха над 100 учители от началния до гимназиалния етап на обучение, за които спортът е здравословен начин на живот и истинско забавление. В срещите по футбол и волейбол се раздадоха преподаватели по математика, история, биология, химия, философия и други науки почти от целия спектър учебни предмети в училищното образование. Подкрепа на някои тимове оказаха и колегите им по физическо възпитание, начело с дългогодишния спортен деятел и учител Стоян Гурков. Изявиха се и ветераните в любителския спорт – директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Митко Митев и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Николай Ботушаров.

Във волейбола първи стана отборът на СУ „Константин Константинов“, втори – на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, а трети – на СУ „Пейо Яворов“. Най-добри бяха футболистите от сборния отбор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с участието на учители от ПГ по механотехника, ПГТО „Добри Желязков“ и ОУ „Юрий Гагарин“. Второто място зае ОУ „Братя Миладинови“, а третото - ОУ „Елисавета Багряна“.

Купите на победителите връчи зам. кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова. Тя поздрави всички участвали в турнира за вдъхновяващия пример, който дават най – вече на децата и младежите. „Преди няколко дни проведохме скрининг на гръбначните изкривявания. За съжаление, имаме немалък процент на деца с проблеми. Но това, което повече ни притесни, е, че много голям е процентът на децата с наднормено тегло. Част от тях нямат физическа култура, спортът не е част от ежедневието им. Искрено се надявам и вярвам, няма нищо по-въздействащо от завладяващия пример, който ни дадохте днес с този турнир“, каза Чиликова.

Интересна подробност е, че състезанието се осъществи по инициатива на самите учители, уточни Лилия Радева, секретар на МКБППМН. Сливенски преподаватели традиционно се включват в национални спортни събития. Желанието им бе да има и сливенски турнир, в който да бъдат привлечени всички колеги – любители на спорта. Идеята е инициативата да стане ежегодна.

Двата турнира по спортните програми на Комисията – за ученици и за учители, които се проведоха в навечерието на Коледа, привлякоха много участници, предизвикаха голям интерес и създадоха истинско празнично настроение.

Пресслужба на община Сливен

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев