АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА НОВ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ

Президентът на РФ Владимир Путин
08.12.2023 / 18:36

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ще се кандидатира на изборите догодина за нов мандат на поста, предаде ТАСС. Путин е казал това пред участниците в церемония в Кремъл, съобщава БТА.

Руската държавна телевизия излъчи момента, в който руският президент Владимир Путин обяви решението си да се кандидатира за нов президентски мандат, признавайки, че в различни моменти е обмислял различни варианти, но днес смята, че е необходимо непременно да се яви отново на президентските избори, предадоха световните агенции.

"В различни моменти съм имал различни мисли по този въпрос. Но разбирам: днес е невъзможно да се постъпи по друг начин. Така че ще се кандидатирам за поста на президент на Русия", заяви Путин в разговор с участниците в церемонията по случай Деня на героите на Отечеството, които го призоваха да се яви на изборите през 2024 г. Путин благодари на събеседниците си за подкрепата. "Благодаря ви за тези думи, изречени днес, особено в тази атмосфера", каза президентът.

Решението е очаквано. Путин остава много популярен в Русия според официалните проучвания на общественото мнение въпреки войната срещу Украйна. Смята се, че той ще спечели без проблеми изборите, на които се очаква да няма сериозни съперници.

Вчера горната камара на руския парламент насрочи президентските избори догодина за 17 март.

Източници: БТА, "24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев