АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕРП-ТАТА НЕ ДЪЛЖАТ КОМПЕНСАЦИИ НА АБОНАТИТЕ, ОСТАНАЛИ БЕЗ ТОК ЗАРАДИ СНЕГОВАЛЕЖА

Енергийният министър Румен Радев Снимка: БТА
07.12.2023 / 12:16

На абонатите, които останаха без ток по време на снеговалежите на 25 и 26 ноември, а на места и в повече дни, не се дължат компенсации от енергоразпределителните дружества, стана ясно от думите на енергийния министър Румен Радев по време на изслушването в Народното събрание. Причината е, че прекъсването на тока не е по вина на дружествата, а заради повреди в мрежата по независещи от дружествата причини.

"Да, съгласно тези общи условия съответното дружество дължи неустойка в случай, че клиентите останат без електрозахранване повече от 24 часа по вина на дружеството. В случай че преустановяването на снабдяване с електрическа енергия се дължи на повреди в електрическата мрежа и съоръжения по независещи от него причини, в това число и вследствие на непреодолима сила електроразпределителното дружество не носи отговорност", каза министър Радев.

Депутатът от "Възраждане" Маргарита Махаева, вносител на изслушването, остро се възпротиви на казаното от министъра:

"Считаме, че някой трябва да понесе отговорност за всичко това, защото не става дума въобще за непреодолима сила, както твърдят ЕРП-тата, само за да не платят обезщетенията на гражданите. Че вали сняг зимата се учи още в началното училище и да се нарича това непредвидимо събитие е смешно и е жалко!".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев