АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БУРУДЖИЕВА: ИМАМЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!, ДОЦ. ЧОЛАКОВ: БОРБАТА Е ЗА КОКАЛА

Татяна Буруджиева  и  Петър Чолаков
07.12.2023 / 11:56

По повод промените в Конституцията, той заяви: "Бърза се с промените, защото е обвързано с изискванията ни за Шенген, да направим добро впечатление пред чужденците. Както силно са се разбързали обаче, не са успели да ги измъдрят нещата"

Премиерът се похвали, че добре се справя през последните шест месеца. Доверието в НС е покъртително ниско. Промените в Конституцията са доникъде, за бюджета има голяма драма. Много приказки се изприказваха, много обещания се дадоха, но повече гюрултия се вдига, а по-малко се върши работа. Това заяви доц. Петър Чолаков в ефира на БНТ.

По думите му "евроатлантическата тема българинът я приема с доза скептицизъм".

"Хубаво е да залепиш етикет, който да прави отчетливо говоренето ти, но когато се каже "евроатлантически ценности", хората си мислят за всякакви неща – ала-бала, никакво съдържание", смята доц. Татяна Буруджиева.

"Проблемът е, че Европа е свързана с надеждата за пари. Голям проблем имаме във формирането и поддържането на общественото мнение у нас. Плъзнали сме се по измамното разбиране, че най-лесно е да създадем образа на враг, за да печелим доверие по време на избори. Изпуснахме момента като общество да работим за стабилизиране на ценностната ни система. Сега много се дърдори, а малко се разбира", смята тя.

Според доц. Чолаков борбата е за кокала, а сега има борба за регулаторите: "Тук е борба за апетитните хапки. Целта е да намърдаш свой човек на тези позиции с мандат 5-7 години."

По повод промените в Конституцията, той заяви: "Бърза се с промените, защото е обвързано с изискванията ни за Шенген, да направим добро впечатление пред чужденците. Както силно са се разбързали обаче, не са успели да ги измъдрят нещата."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев