АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОБРЕВ: ВНАСЯМЕ ПРОЕКТ И ПРЕДЛАГАМЕ ДЕРОГАЦИЯТА ДА ОТПАДНЕ ОЩЕ НА 1 ЯНУАРИ 2024 Г.

Делян Добрев
05.12.2023 / 18:06

Делян Добрев от ГЕРБ заяви на специален брифинг в парламента, че внасят законопроект и предлагат дерогацията да отпадне не през март, а още от 1 януари 2024 година.

"Аз и премиерът Бойко Борисов, извинете, но аз просто така съм свикнал да го наричам. С бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който е първият подписал се, Делян Пеевски втори, аз трети, Йордан Цонев четвърти и говорих по телефона с Христо Иванов - той заяви, че ако Борисов подкрепя тази инициатива и той би я подкрепил. Внасяме законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки и предлагаме дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 година, а не от 1 март чак", обясни Добрев.

"Съпредседателят на ПП Кирил Петков е участвал в събитие в Брюксел, бил се е в гърдите и е казал, че той е този, който спира руския петрол и тъй като той обяви, че спира руския петрол, ние считаме, че той би подкрепил нашите инициативи, които досега три пъти подред бяха отхвърлени", заяви той.

„Не за първи път казваме, че дерогацията никога не е била необходима на България и служеше само да обогати „Лукойл“ и режима на Путин. Българските потребители не спечелиха, режимът на Путин и „Лукойл“ спечелиха милиарди“, допълни още Делян Добрев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев