АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОН ВЪВЕЖДА НОВО ВХОДНО НИВО ЗА 9-ТИ КЛАС ЗАРАДИ ЛОШИ РЕЗУЛТАТИ НА УЧЕНИЦИТЕ

МОН въвежда ново входно ниво за 9-ти клас заради лоши резултати на учениците
04.12.2023 / 13:01

Министерство на образованието и науката предприема извънредни мерки заради лошите резултати на учениците в началото на гимназиалното обучение. Мерките се обявяват ден преди публикуването на глобалното изследване на знанията на 15-гогдишните ученици PISA, което се провежда на 4 години. Информацията за всички страни още е под ембарго, но от свиканата предварително пресконференция за обявяване на мерки може да се очаква, че резултатите за България се влошават.

За да се представи по-добре на следващото издание, МОН е решило да оказва специална подкрепа на училищата, участващи в самото изследване. От това обаче излиза, че подкрепата ще е само за извадка от училища, а не за цялата образователна система.

Ще бъде въведено и ново входно равнище в началото на 9-ти клас, така че да може да се работи целенасочено по отстраняване на конкретните пропуски в знанията на учениците.

Ще бъдат разработени и специални модули към националните програми, които да са свързани с подобряване на уменията на учителите и на учениците за работа със специфичния формат на въпросите от PISA.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев