АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСТАВИ ПРОМЕНИТЕ, НАПРАВЕНИ ОТ МОН ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ

Галин Цоков  се хвали
04.12.2023 / 12:14

Цоков обърна внимание на нещата, които са свършили през последните пет, пет и половина месеца. "В рамките на тези месеци ние успяхме да свършим много неща - на първо място по отношение на подзаконовите нормативни документи", заяви той.

Цоков добави, че са направили промени в наредба 10 и 11, включително и по въвеждането на втора дата за децата на външно оценяване. Той добави, че са направени важни промени в наредба 16 за конкурсите за директори.

"Направихме значими промени в закона за професионалното образование и обучение - този закон вече е в парламента, мина първо четене в комисии. Тези промени ще дадат ново ниво на развитие на професионалното образование, включително по отношение на нов списък на професии", добави просветният министър.

По думите му се работи в последните седмици по промяна в закона за висшето образование в частта му за даване възможност за тригодишни бакалавърски програми и структуриране чрез различни характеристики.

Просветният министър заяви, че през последните седмици и месеци са успели да пуснат в действие "Дигитална раница" и тя да се ползва от десетки хиляди ученици.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев