АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АМЕРИКАНЦИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ КОЛЕБАЯТ ДАЛИ ДА ПРОДЪЛЖАТ С ОБИЛНАТА ВЪПРОСНА „ЛОГИСТИКА“ ЗА КИЕВ

Боян Чуков
04.12.2023 / 11:42

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън ще посети следващата седмица Вашингтон. Той има намерения да убеди САЩ да продължат да предоставят на Украйна финансова и военна подкрепа. Американците все повече се колебаят дали за продължат с обилната въпросна „логистика“ за Киев. „Аз искам да ги убедя, че ще подкрепяме курса и ще мобилизираме и другите съюзници“, заяви Дейвид Камерън.

Според него икономическият потенциал на страните членки на НАТО не се използва напълно. „Сложете заедно икономиките на страните, подкрепящи Украйна в борбата с Русия и ние ще надминем (Русия) в отношение 30:1“, подчерта британският външен министър.

Очевидно Лондон иска да продължи следваната плътно линия на Борис Джонсън в британската външна политика. Естествено, Дейвид Камерън като прави аритметиката със споменатите по-горе икономики забравя една значителна и невидима част от руската икономика и ВПК. Става дума за икономическата и военна подкрепа на Москва от Пекин, Техеран, Пхенян, Минск и редица други дискретни руски „помощници“. По-ясно казано, наблюдаваме панорамна схватка на САЩ и васали срещу Глобалия Юг.

Точно това не искат във Вашингтон. Защото тази битка е преди всичка за сметка на САЩ и тяхното военно и икономическо обезсилване, като изключим щатският ВПК, който страда от липса на кадри, модерно оборудване и нови технологии. Позицията на Дейвид Камерън показва, че разминаването между Лондон и Вашингтон се увеличава по отношение на Киев. Джо Байдън има нужда да се разтовари от американските ангажименти към Киев и да се съсредоточи върху Израел. Американците се ориентират към „напускане“ на Украйна и Източна Европа. На тяхно място се настаняват британците, но без съответната икономическа и военна помощ. Нямат ресурс за това. Просто ще използат янките до последно.

Преди години покойният американски дисидент Линдън Ларуш твърдеше, че САЩ винаги са били колония на Великобритания. Тогава всички се усмихваха снизходително. Днес техният брой постоянно намалява с всеки изминат ден. Тогава тезата на Линдън Ларуш минаваше за екстравагандна конспирация. Днес след като всички конспирации се превърнаха в реалност ще трябва да измислим нови…

Напред и с песен!

Боян Чуков

https://svobodnoslovo.eu/komentar/amerikancite-vse-poveche-se-kolebayat-dali-za-prodalzhat-s-obilnata-vaprosna-logistika-za-kiev/122526

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев