АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ БСП ОПРЕДЕЛИХА КАТО ЛИЦЕМЕРИЕ ИСКАНИТЕ ОСТАВКИ В НЗОК

Корнелия Нинова Снимка: БТА
01.12.2023 / 15:41

От БСП определиха като лицемерие и демагогия призива на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за оставки на управителя и подуправителя на Здравната каса и подготвяния регламент за назначения в регулаторните органи.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова: "Вчера се избиха какво да правят. Казаха си думи, които са нечувани. От трибуната се замеряха с обвинения: "Подуправителят ви е по-корумпиран от управителя ни". И днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят двамата да си подадат оставката. Ние пък, например, не молим, а казваме на управляващите - внесете им оставките. Като искате, внесете ги като решение в НС. Вчера им внесохте избора, днес им внесете уволнението. Тогава ще ви повярваме".

Според Нинова това няма да сложи край на противоречията в управляващото мнозинство: "Освен като лицемерие и демагогия това, което се случва днес, ви казвам, че е едно временно примирие преди следващия взрив. И той се казва Конституция. Защото там жестоко ще се сбият как да си разпределят съдебната власт. На кого ВСС, на кого Инспектората, на кого Прокуратура, на кого съд и т.н.".

Според Нинова критиките към опита на БСП да формира лявоцентристко и патриотично обединение показват, че са на прав път да формират алтернатива. "Възраждане" не са били поканени на тези разговори, защото са националистическа организация, а вчера заедно с ИТН са били употребени от партиите във властта, за да прокарат свои интереси през НЗОК, коментира тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев