АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦОНЧО ГАНЕВ: НЕ Е РАБОТА НА ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ВЪТРЕШНО-УПРАВЛЕНСКИ ДРАМИ

Цончо Ганев
01.12.2023 / 11:01

“Ръководството на „Възраждане“ гласува против, другите депутати от групата не гласуваха, защото не е работа на опозицията да прокарва решения, които вътре коалиционно не могат да направят”. Това заяви Цончо Ганев, зам.-председател на “Възраждане” по повод избирането на проф. Момчил Мавров за подуправител на националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

„Когато излиза Кирил Петков и обяснява колко са корумпирани ГЕРБ днес, когато излизат ГЕРБ и обясняват колко Кирил Петков е корумпиран и цялото това нещо се случва в зала, не е работа на „Възраждане“ двете корупционни сглобки ние да им решаваме проблемите“, категоричен би Ганев.

На въпрос какво е продиктувало само четирима от „Възраждане“ да гласуват против избора на подуправител на НЗОК, а останалите да напуснат зала, зам.-председателят на патриотите разясни, че са го направили „чисто символично“. Той посочи, че искат оставките на абсолютно всички техни назначения и на цялото им правителство.

„Не знам някой от нас да е водил такива разговори, не е имало срещи с нас, нито съм присъствал, нито съм чувал за такива срещи“, оговори той на журналистически въпрос дали напускането на зала от “Възраждане” е съгласувано с ГЕРБ и ДПС.

По-рано днес от ПП-ДБ се обявиха против кандидатурата на проф. Мавров за подуправител на НЗОК заради доклад на ДАНС в секретно деловодство, в който имало съмнения за лобизъм за частни болници.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев